StoryEditorOCM

UNIMARSamovulkanizirajuća silikonska traka ima certifikat američke vojske i služi za popravljanje pukotina i oštećenja na cijevima strojeva

Piše Ž. S.
24. veljače 2021. - 08:54

Samovulkanizirajuća silikonska traka izuzetno je koristan proizvod ne samo za vlasnike brodova, nego i automobila.

Razvijena je za potrebe specijalnih postrojbi američke vojske kako bi se mogle popraviti pukotine i oštećenja na cijevima strojeva, bilo na saharskoj vrućini, ili na hladnoj Aljasci. Moguće ju je razvući do 300 posto, otporna je na UV zrake, kidanje, te razna otapala i ulja, a podnosi do 600 Volti napona.

Gotovo da i nema mjesta u strojarnici gdje se pomoću samovulkanizirajuće silikonske trake ne mogu otkloniti problemi, kako na motoru, tako i na klima uređaju, vodenim pumpama i raznim pomoćnim agregatima.

Osim u strojarnici, ima primjenu i na palubi, kako bi se njome omatale sajle i zatezači da ne bi došlo do paranja jedara i odjeće. Samovulkanizirajuća silikonska traka certificirana je od brojnih Američkih i EU institucija.

Između ostaloga zadovoljava i standard Američke vojske MIL-I-46852C koji se odnosi na silikonske izolacijske trake, ljepljive same na sebe pri sobnoj temperaturi, koje imaju sposobnost podnošenja temperature od minus 90 do plus 260 stupnjeva Celzija.

Ovu samovulkanizirajuću silikonsku elsatičnu traku širine 25,4 mm i dužine 3 metra po cijeni od 73,92 kn prodaje Unimar iz Rijeke (kataloški broj 16511520).

Više na OVOM LINKU

23. travanj 2024 15:03