StoryEditorOCM

UNIMARRasklopi, sjedni i kormilari: pronašli smo praktičnu preklopnu skipersku stolicu tvrtke Osculati

Piše Promo
6. kolovoza 2024. - 15:00

Bilo da se oprema nova brodica ili preuređuje stara koja je dotad imala kormilo s argolom, može vam zatrebati kormilarska stolica. Ako je pritom riječ o njezinoj montaži na manjem plovilu gdje je prostor ograničen, tada praktična preklopna stolica kompaktnih dimenzija može biti optimalan izbor.

Upravo je takva Osculatijeva kormilarska stolica s preklopnim naslonom dimenzija 467 x 395 mm, s tima da je kada se preklopi visoka samo 244 mm. Zbog toga se često koristi na način da se tijekom plovidbe montira na pogodnu podlogu, primjerice iznad kuhinjskoga bloka, a dok brod miruje u vali, demontira, sklopi i odloži na pogodno mjesto.

Unatoč nevelikim dimenzijama, udobna je i čvrsta. Ispunjena je spužvom presvučenom skajem u tri broje (bijela, plava i boja pijeska), dok joj je okvir od izdržljivog aluminija.

S obzirom na dobar dizajn, kvalitetu i praktičnost, čest je izbor na mnogim plovilima, to više što joj ni cijena nije prevelika. Konkretno, riječka tvrtka Unimar u svojim trgovinama i webshopu nudi je za 110,34 eura. M.Š.

22. rujan 2024 01:20