StoryEditorOCM

Jaxon ReflexPredstavljamo odlične jig varalice za trofejne ulove nad hridinastim terenima

Piše Boris Bulić/MAX FISHING
23. ožujka 2023. - 10:19

Jiggerske ribolovne discipline su sve omiljenije pogotovo kod nove ribolovne generacije što zapravo nije nimalo čudno.

Same su tehnike puno dinamičnije, sve je puno čistije i urednije nego primjerice kod klasične kančenice dok je i lovina u principu uvijek bitno kvalitetnija i nerijetko trofejna.

Osim toga i prateća oprema je nekako više fancy nego u drugi tehnikama tako da tu postoji i doza prestiža čemu je ta nova ribolovna generacija posebno podložna.

No i kad se sve posloži kako treba, nikako nije svejedno što se nalazi na drugom kraju strune.

Varalica koja treba isprovocirati napad i konkretan griz ribe ne može biti bilo kakva zbog čega se te varalice vrlo pažljivo biraju.

A jedan od posebno izraženih problema vezanih uz ovu tehniku je što se oborita ciljan lovina najčešće drži hridinastog dna zbog čega su zadjevi, skoro pa pravilo.

Kada se svemu tome dodaju općenito visoke cijene varalica, tada taj problem postaje još teži i veći.

No u prodavaonici ribolovne opreme Fish & Boat su se pobrinuli da taj problem ipak ne bude toliko velik.

Ova prodavaonica u svojoj ponudi  ima Jaxon Reflex jigove koji su provjereno lovni.

Dio svoje lovnosti ostvaruju svojim oblikom zahvaljujući kojem u povlačenju i tonjenju postižu jedinstvenu vratolomnu putanju.

Premda ima oblik izduljene suze, ova jig varalica s jedne strane ravna, a s druge konveksna zbog čega su joj kretnje tijekom lova uistinu posebno provokativne.

INFO:

Fish & Boat
Tel. 021/275 231
www.fishboat.hr

Drugi dio njene lovnosti je baziran na hologramskoj obojanosti koja na vrlo specifičan način s tih izlomljenih površina reflektira svjetlo budeći u svim predatorima one rudimentarne nagone.

Jigovi su opremljeni s dvije assist hook udice, s tim da se po potrebi i želji ribolovca na suprotnoj strani može postaviti još jedan set ili jedna udica. 

Jaxon Reflex jigovi su dostupni u četiri hologramska dekora u težinama od 130 i 160 grama po cijeni od 5,84, odnosno 6,50 eura, što ovisi o odabranoj težini varalice, a što rizik od zadjeva i gubitka varalice čini ipak puno podnošljivijim.

23. travanj 2024 03:33