StoryEditorOCM

YACHTCAREPasta Leak Hero može spasiti brod: u samo par sekundi zaustavlja prodor mora!

Piše Promo
7. kolovoza 2024. - 09:30

Ljetne đite, vikend-ture i dnevni izleti na plovilima mahom donose veliki užitak, no ponekad se karte znaju loše posložiti i posadama zadati veliku glavobolju i strah. Jedan od definitivno najvećih problema svakako je prodor mora u trup, zbog udara u siku ili neki veći plutajući predmet na površini, pucanja kingston ventila ili nekog drugog razloga.

Uglavnom, tada nastane panika i grozničavo se pokušava začepiti mjesto prodora. Drvenim ili plastičnim klinovima, krpama, najlonima, bilo čime što može pomoći. Dijelom to bude uspješno, no uglavnom u usporavanju priljeva morske vode, a ne potpunom blokiranju prodora.

To, pak, u samo nekoliko sekundi bez problema odrađuje gusto brtvilo Leak Hero njemačkog brenda Yachtcare. Samo treba otvoriti kutiju s brtvilom, zahvatiti rukom potrebnu količinu i nanijeti ga izravno na mjesto curenja. Morska voda koja prodire neće omesti prianjanje na površinu, pa će se rupa ili pukotina brzo zatvoriti i curenje će prestati. Nakon toga ostatke brtvila treba isprati s kože slatkom vodom u kojoj je malo deterdženta za pranje posuđa.

Dodatna je prednost OVE paste što hvata praktički na svaku podlogu, pa će jednako brzo zaustaviti prodor mora u drveni, metalni ili plastični trup broda, naravno pod uvjetom da je količina u pakiranju (625 ml) dovoljna za dimenzije konkretnog oštećenja.

U svakom slučaju, pastu Leak Hero, zlu ne trebalo, dobro je uvijek imati na brodu, to više što neotvoreno pakiranje može trajati čak 10 godina. Pasta Leak Hero može se kupiti u internetskim nautičkim trgovinama po cijeni od oko 35 do 40 eura. M.Š.

20. rujan 2024 15:08