StoryEditorOCM

JADRAN MOTORNapuše gumenjak dok kažeš keks! Pronašli smo snažnu električnu pumpu na 12 volti

Piše Promo
15. listopada 2023. - 09:23

Gumenjaci su zbog svoje praktičnosti, a osobito mogućnosti da ih se ispuše i složi u mali prostor preko zime, postali daleko najpopularniji bajboti brodovima za đite, čak i onima od samo šest-sedam metara. No upravo zbog te praktičnosti svake ih godine na početku sezone valja napuhati, a na kraju ispuhati, što nožnim i ručnim pumpama nije baš ugodan i lak posao.

Na sreću, danas svako plovilo ima autoupaljač na 12 volti radi punjenja mobitela i priključenja dodatnih potrošača, pa je moguće na njega priključiti i električnu pumpu P-110. Brojka u imenu znači da ima snažni kompresor od 110 vati koji pumpa čak 450 litara zraka u minuti pri tlaku od 76 mbara (1,1 PSI). Stoga će vaš ispuhani gumi učas dobiti svoju napuhanu formu i biti spreman za plovidbu.

Također, na kraju sezone uz pomoć iste pumpe jednakom brzinom iz gumenjaka će zrak biti isisan, budući da P-110 ima dvostruku funkciju.

Unatoč snazi, malih je dimenzija. Stane u pakiranje veličine 20x13x13 cm, a teška je samo 560 grama, pa ju je lako odložiti u neki kutak na brodu.

Naravno, njome je moguće napuhati i madrac, igračke za more, SUP daske, kajake i slične plažne i morske artikle jer ima dvije mlaznice za zrak prilagodljive raznim ventilima.

Pumpu P-100 tvrtka Jadran Motor prodaje za 26,20 eura, a moguće ju je kupiti i u njihovu web-shopu. M.Š.

10. lipanj 2024 15:26