StoryEditorOCM

GARMINKad ‘Kraken‘ uhvati, nema pomicanja! Uskoro stiže najmoćniji trolling motor serije Force

Piše Promo
13. kolovoza 2023. - 11:00

Poznata tvrtka Garmin nikad ne miruje kad je o inovacijama riječ, pa su tako ovih dana najavili svoj novi trolling motor Force Kraken, dosad najmoćniji na tržištu rekreativnog ribolova. Uz najprecizniju tehnologiju zaključavanja sidra, Kraken je dizajniran s većom duljinom osovine i montažom na okretnom postolju, za jednostavnu ugradnju na brodice s ograničenim pramčanim prostorom. Elektromotor bez četkica, zajedno s visoko učinkovitim propelerom, stvara 100 lbs potiska na 36-voltnom sustavu ili 80 lbs na 24 volta. Tako može brže premještati ribolovce s jednog braka na drugi, lako prigušiti brzinu kada je potrebno lagano ploviti, te se bolje nositi s vjetrom i strujama u zahtjevnim uvjetima. Uz to je Kraken iznimno učinkovit i pouzdan, a ujedno i gotovo nečujan, pa će manje plašiti ribu.

Uz prijem GPS signala u više frekvencijskih pojaseva i integrirani AHRS (sustav za održavanje orijentacije i smjera), Kraken pruža najpreciznije moguće pozicioniranje plovila i njegovo držanje na zadanom mjestu. Bežična integracija s Garmin ploterima omogućuje ribolovcima stvaranje rute, obrazaca i tragova koje motor slijedi dok ribare, a nova osvijetljena strelica na glavi Krakena olakšava provjeru smjera kretanja. Ribolovci također mogu koristiti bežični daljinski upravljač za navigaciju s bilo kojeg mjesta na plovilu. Štoviše, kompatibilan Garmin pametni sat, poput serije quatix 7, također se može povezati s Krakenom kako bi se upravljalo sidrenjem i još mnogo toga, izravno sa zapešća.

Odabrani modeli Krakena imaju ugrađenu GT56UHD sondu s Ultra High-Definition ClearVü i SideVü skenirajućim sonarom, zajedno s CHIRP tradicionalnim sonarom, za jasni prikaz struktura i riba ispod i sa strane plovila. Dodatne Garmin sonde mogu se dodati i bez obzira na postavku sonara. Također, prvi put je postalo moguće instalirati sonar s usmjerenim pogledom prema naprijed, poput LiveScope, na elektromotor za ribolov s okretnim postoljem.

Propeler je dizajniran s tanjim prednjim rubom za smanjenje otpora i maksimalni potisak, dok je stražnji rub konstruiran tako da smanjuje kavitaciju.

Force Kraken premijerno je predstavljen sredinom srpnja na Međunarodnom sajmu ICAST u Orlandu na Floridi, a očekuje se da će biti dostupan u listopadu. Preporučene maloprodajne cijene, ovisno o opciji, kretat će se od 4499,99 do 5199,99 eura. M.Š.

28. travanj 2024 13:58