StoryEditorOCM
ŽivotJEDNOSTAVNO

Već vam je muka: ljetne vrućine su počele a vi morate ispeglati robu? Može i bez glačala, samo trebate napraviti ovo...

Piše Dom i Dizajn
19. lipnja 2024. - 22:30

Sigurni smo da ste sto puta pomislili - Joj, da barem ne moram peglati. Skoro svima mrski posao koji oduzima, budimo iskreni, i vrijeme i energiju, najradije bi izbrisali gumicom, zar ne? Zato nas je posebno razveselila vijest da je jedan stručnjak za pranje rublja otkrio kako ukloniti nabore s odjeće bez glačanja. On, kaže, da se to može uz pomoć spreja kojeg sami možete napraviti, piše Dom i Dizajn.

- Sve što trebate učiniti je dodati žličicu regeneratora ili regeneratora u prokuhanu ili destiliranu vodu i pomiješati u bočici s raspršivačem - tako je jednostavno - rekao je stručnjak Jason Higgs za The Sun. Nakon što ste nanijeli sprej, preostaje vam samo lagano poprskati naborana područja i ostaviti odjevni predmet da se osuši nekoliko minuta.

image
Shutterstock

No, pripazite i ne pretjerujte! Pretjerano sprejanje može imati suprotan učinak.

Još jedna tehnika koja ne zahtijeva mnogo truda je objesiti izgužvanu odjeću u kupaonicu dok se tuširate. Dok se opuštate u vodi, vruća para će vašu odjeću riješiti svih neželjenih bora. Treći način da se riješite naborane tkanine je korištenje vlažnog ručnika. Uzmite svoju odjeću i stavite je na ravnu površinu. Pronađite ručnik koji je dovoljno velik da pokrije cijelu vašu odjeću i dovoljno ga navlažite da bude vlažan na dodir, ali da ne kaplje. Kada ste gotovi, položite ručnik izravno na odjevni predmet i pritisnite rukama, izravnavajući nabore.

image
Shutterstock

- Kada smočite ručnik, koristite toplu vodu. Toplina će pomoći da se nabori lakše povuku - savjetovao je Higgs. Nakon što nabori nestanu, odjevni predmet možete ostaviti da se osuši na zraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 07:11