StoryEditorOCM
ŽivotNije ni trepunula

Umirovljenica bez straha ubacila u vreću za smeće zmiju i odnijela je u - azil

Piše Mozaik SD
14. kolovoza 2023. - 11:35

Mnogi će, kad vide zmiju, dati petama vjetra, piše Jutarnji list. To je još dobra opcija za samog gmaza, jer mu onda nitko neće nauditi. No, jedna je umirovljenica, videći zmiju, došla do nje i ubacila je u vreću. Ni ne trepnuvši. Vreću je potom predala zaposleniku azila.

Sve se dogodilo nedaleko od jednog doma za umirovljenike u Sesvetama. Tamo je bjelouška, neotrovna zmija, odmarala na suncu i bavila se nekim svojim poslom. Vidjeli su je ljudi koji u tom domu žive i uplašili se. Jedna od njih bila je odvažnija i ni najmanje zabrinuta za svoju sigurnost - došla je do zmije, primila je i ubacila u vreću za smeće. Pri tom je, naravno, pazila na gmaza.

- Mi smo pozvani kako bismo preuzeli bjeloušku. Dami zlatne dobi skidamo kapu na hrabrosti na kakvoj bi joj pozavidjeli i mnogi mlađi sugrađani! Drago nam je kad smo čuli da je znala što i kako sa zmijom. Naime, i neotrovnice ljude mogu ugristi, pa im je tada nužan posjet liječniku. Mi smo zmijicu pustili na sigurno mjesto u prirodi - objavili su iz azila u Dumovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 21:29