StoryEditor
Život intimne ‘FRIZURICE’ VIŠE NISU DOVOLJNE - SVE su ČEŠĆE TETOVAŽE I ‘PRSTENOVANJE’

U potrazi za seksualnim užitkom Splićani i Splićanke poludjeli za intimnim piercingom

Piše PSD.
1. srpnja 2009. - 10:56

Uz seksi tijelo i pogled ispod obrva, na plažama dodatnu pozornost privlače i zanimljivi ukrasi u obliku tetovaža, piercinga i mikrodermala, ali u posljednje vrijeme Splićanke se sve češće odlučuju za urese na intimnim dijelovima tijela, koji ipak nisu za svačije oči. Kako nam kaže Vedran Ribarević, vlasnik ”St Tattoo Studija”, žene uz razne frizurice sve češće odlučuju i dodatno uljepšati intimne zone.

- Prema našim procjenama 30 posto žena ima bar malu tetovažu na intimnim dijelovima tijela. One se lakše odlučuju i hrabrije su tako da čak 95 posto intimnih piercinga stavljamo upravo ženama. Najpopularniju su piercinzi na resici klitorisa s popularnim nazivom ”Kristina”. Dodatni motiv zašto ih mnoge djevojke, ali i starije gospođe, stavljaju je njihovo stimulativno djelovanje u seksu - objašnjava Ribarević, napominjući kako takav ures košta otprilike 400 kuna.

Momak i vražićak

Kada su u pitanju tetovaže, djevojke često znaju napisati ime mladića ili supruga, a nisu rijetke ni sličice golog Hada ili pak vražića.

- Muškarci najčešće odabiru piercing ‘Princ Albert’ koji se stavlja na resicu uda, ali postoje i bolnije opcije. Iako samim muškarcima nisu posebno zadovoljstvo, njihove partnerice ‘Albert’ zna raspametiti - smije se Ribarević.

S druge strane, kako saznajemo od Dejana Lušine, dugogodišnjeg piercing i tattoo majstora, trenutno su vrlo popularne UV tetovaže, iako treba biti oprezan pri tetoviranju. Korisnici tattoo studija tako trebaju paziti u čije se ruke prepuštaju, jer je potrebna sofisticirana oprema i certifikat.

Ribarević nam je pokazao neophodne plinske sterilizatore te način kako se pakira oprema uz neizostavan datum do kojeg se mora upotrijebiti ili ponovo sterilizirati.

 JURE JERIĆ, foto: afp

Probijanje epiderme

Uz piercinge sve su rašireniji mikrodermali koji se vrlo jednostavno ugrađuju. Stručnjak probije epidermu i potom stavlja malu pločicu, veličine četiri milimetra. Površinski izgleda kao obični piercing, ali je skuplji, oko 400 kuna.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2022 06:18