StoryEditor
Životreutersovi reporteri ovjekovječili dvije tattoo konvencije u sad-u

Ovisnici o boji i igli: pogledajte fascinantne fotografije strastvenih obožavatelja tetoviranja

Piše PSD.
2. srpnja 2012. - 23:30
Radeći na multimedijskom projektu “Ovisni o igli”, kojim otvaraju prozor u privatni svijet i kulturu tetoviranja, Reutersovi reporteri Jason Reed i Larry Downing nedavno su u SAD-u prisustvovali dvjema tattoo konvencijama − jedna je održana u Hampton Roadsu u Virginiji, druga u Cincinnatiju u Ohioju.

Ove zanimljive fotografije nastale su na tim konvencijama i potvrđuju da sve više ljudi tetovažama hrabro ističe svoju osobnost i stavove. Povijest tetoviranja, podsjetimo, stara je gotovo koliko i čovječanstvo. Tetoviranje je poznato na svim kontinentima i u svim kulturama, a njegovi prvotni razlozi bili su religijske prirode, no s vremenom su poprimili posve drukčije značenje.

Posljednjih godina, i to posebice u zapadnim zemljama, tetoviranje postaje mainstream − statistike kažu da oko 25 posto osoba u dobi do 30 godina ima barem jednu tetovažu i pretpostavlja se da će u sljedećih nekoliko godina ta brojka narasti na 40 posto. Istodobno, liječnici upozoravaju na to da prije odluke o tetoviranju treba dobro razmisliti hoće li taj ukras na tijelu u budućnosti donijeti probleme, s obzirom na to da se tetovažama, kao što smo naveli, uglavnom ističu stavovi, koji se, razumljivo, s godinama mijenjaju, pa tetovaže nakon nekoliko godina mogu postati nepoželjne.

D.Z., FOTO: REUTERS


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2022 20:31