StoryEditorOCM
ŽivotS TELEFONOM ILI BEZ

Ovaj uređaj troši struju i kad ga ne koristimo, a svi ga imamo u kući! Ne držite ga stalno uključenog, evo što napraviti

Piše MOZAIK SD
4. srpnja 2024. - 10:20

U stanu ili kući sigurno imate brojne uređaje koji su konstantno upaljeni. No, znate li da neki od njih mogu dosta uvećati račun za struju, koji je već i ovako visok?

Ako ste ikada razmišljali što troši najviše električne energije u vašem kućanstvu, možda ćete se začuditi kada vam kažemo da je to -skromni usmjerivač za spajanje na internet, poznatiji kao router, piše dom&dizajn.

Naime, ako router ostavite uključen cijeli dan, trošit će znatno više električne energije. Stoga biste trebali obratiti pozornost na energetsku učinkovitost routera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stanju mirovanja.

image
/Shutterstock

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju.

Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fija kada se ne koristi, prenosi Krstarica. Internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u uporabi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 10:43