StoryEditorOCM
Život'Slatkarija' od krumpira

Nakon premišljanja kako krenuti s 'nečim' u ugostiteljstvu, ovi su Splićani došli na neobičnu ideju: zavirite u njihov restorančić blizu centru grada

31. kolovoza 2019. - 12:01

"Sve je krenulo od knedli", kažu nam Ema Baković i Mario Babić, koji su nakon puno promišljanja i planiranja kako krenuti s "nečim" u ugostiteljstvu, na jednom od svojih putovanja našli rješenje: otvorit će kuću knedli. Knedle, naravno, oboje obožavaju, a u Splitu tako nešto ne postoji, ali upuštanje u ovaj posao za njih nije značilo samo "kuhati knedle" nego stvoriti cijelu priču oko "slatkarije" od krumpirova tijesta.

Od ideje do otvaranja kuće knedli "Borgo" trebalo im je osam mjeseci. Od toga su šest mjeseci s jednom slastičarkom usavršavali recepte za 17 vrsta knedli, koje danas imaju u ponudi, a uz to su cijelo vrijeme kreirali prostor koji je morao biti - nešto posebno. I postigli su cilj.

"Cherry Lamp" nad ulazom

Kad idete splitskom ulicom Domovinskog rata, preko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 21:56