Overlay
s piste u đir

Sandale s konopima su hit ovog ljeta: nisu im odoljela ni velika modna imena, osvajaju upečatljivošću i udobnošću

Foto Profimedia
13. srpnja 2020. - 11:37

Vrijeme je da neudobne visoke potpetice i glomazne tenisice stavite sa strane, jer ljeto je idealan period za nove sandale.

Bez obzira stavljate li na prvo mjesto jednostavnost, udobnost ili ekstravaganciju, izbor ljetnih sandala svake sezone sve nas više ugodno iznenađuje, a na posljednji trend među otvorenom obućom bili bi ponosni čak i rimski gladijatori. Pogađate, sandale s konopima i modeli s vezicama oko gležnjeva i listova novi su 'must have', a modeli za proljeće/ljeto 2020. pokorili su baš sve, od modnih pista, do ulica i plaža.

Vođeni idejom udobnosti, ekološke održivosti i stilske dopadljivosti velikom broju modnih dizajnera i brendova pošlo je za rukom predstaviti udobnu sandalu koja neodoljivo privlači poglede. Pletene sandale slažu se s raznim stilovima, a iako izgledom vrlo jednostavne, upotpunit će svaku modnu kombinaciju.

Izbor sandala od konopa

Modni dizajner J.W. Anderson inspiraciju za svoje ljetne modele obuće također je crpio iz antičkog Rima, a pletene sandale upotpunio je kristalima i prugastim vrpcama. Sličnu polazišnu točku u kombiniranju ljetnih outfita imala je i Maria Grazia Chiuri kreativna direktorica Dior-a koja je svoje boemske haljine naglasila pletenim cipelama od rafije.

Ne udaljujući se previše od velikih modnih imena, koji su ove sezone čast dali motivu konopa, i modna kuća Chanel modele svojih sandala odlučila je ukrasiti spomenutim konopima i to u kombinaciji s kožom. 

Pletene sandale zaštitni su znak i popularnog brenda Nomadic State of Mind, a njihov izbor zanimljivih sandala za muškarce i žene dolazi u raznim bojama i modelima. 

Izbor opuštenih pletenih sandala ove sezone nude i Valentino Garavani, Isabel Marant, Gabriela Hearst, Ann Demeulemeester, modne kuće Chanel i Dior te brendovi Arket, Osklen, Mango i Miista.

18. travanj 2024 01:39