Još samo nekoliko dana dijeli nas do najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa. Uz jaja i šunku, uskršnji doručak podrazumijeva i sirnicu, pincu odnosno slatki kruh. Na spomen sirnice zamirisalo nam je odmah na maminu kuhinju, ribani limun i naranču te aromu ruže i ruma. Mljac!
Prijašnjih godina većina nije morala brinuti za sirnicu jer su one uvijek uskršni specijalitet za kojeg se dobrovoljno prijavljuju sve naše mame i bake. Njihovi recepti su dobro čuvana tajna, kao i sitni trikovi zbog kojih im se sirnice uvijek savršeno dignu i ispeku.
Što je to Uskrs bez sirnice i odlaska kod svojih, mnogi su pomislili posljednih dana, s bojazni kako će ove godine očigledno morati prvi puta samostalno u svojim domovima pokušati napraviti sirnicu. Preduhtitrili smo vaše pretraživanje ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....