StoryEditor
TrendZa isprobati

Idealno za pred spavanje, a pomaže da zablistate čak i ako proteklih tjedana niste bili u najboljem stanju: priuštite si masažu lica doma, evo kako

Piše Jelena Vrcelj
20. travnja 2020. - 22:16
Shutterstock

Pitanje koje nitko ne želi čuti jednom kad konačno izađe iz kućne izolacije. A i uopće, izgovorio ga poznanik ili draga vam osoba koju niste vidjeli duže vrijeme:

- Što se tebi dogodilo?!

Obasuti smo idejama i trikovima koji bi nam mogli pomoći da iz karantene izađemo svježiji, ljepši, prirodniji, odmorniji. Obasuti smo i porukama na društvenim mrežama onih koji uživaju u svakoj sekundi provedenoj u izolaciji, uče ponovno kako voljeti sebe i druge, proživljavaju katarzu uz prvu jutarnju kavu i masku za lice. Puštaju kosu i nokte, odmaraju napaćena leđa i jednostavno - vole život, pa i onaj ograničen na vlastiti dom.

- Ma ništa, baš se sinoć nisam naspavao/la...

Ako niste među onima koji su iskoristili vrijeme samoizolacije za rad na sebi, to je u redu. Ako niste bili produktivni, i to je u redu. Ako ste bili nervozni i u strahu, čekali barem neku dobru vijest i strahovali od loših, u redu je. Ako ste pak strahovali za bližnje, starijeg člana obitelji i noćima ne spavali, također, u redu. Protekao period bio je jedan od najtežih kad govorimo o posljednjim desecima godina, ne nasjedajte na baš svaku poruku na koju nađete u online prostoru.

No to ne znači da ne želite povratak u svakodnevicu obilježiti tako da nakon svega - zasjate. Ponekad je sreća u malim stvarima, a češće je u njima bijeg od zbunjujuće realnosti. Briga za sebe postaje gotovo jedina stvar koju možemo u ovim vremenima kontrolirati, a ideja koju vam donosimo večeras idealna je za opuštanje. Ima i još poneku prednost...

Naime, masaža lica ne samo da opušta napete mišiće, već poboljšava tonus kože, zateže ju i čini mladolikijom, tvrde stručnjaci. Za vrijeme karantene mnogi su dermatolozi objavili tutorijale uz pomoć kojih se možete opustiti i kod kuće, ali utjecati pritom i na svoj izgled. Utječe, kažu, i na limfne čvorove koji kupe napetost te djeluju kao instantni "lifting".

Možda vam baš to treba prije skorog povratka u svakodnevicu. Uz to je idealna za vrijeme pred odlazak u krevet. 

Kako? Ovo su najbazičniji pokreti, ali savjetovali bismo vam da masažu prakticirate uz pažljivo gledanje nekog od videa koje smo odabrali. Sve što vam treba - omiljeni serum ili ulje za lice.

Masaža za opuštanje napetosti u licu

1. Nanesite serum ili ulje u obilnoj količini na lice i počnite od vrata, kružnim pokretima masirajte put gore. Koristite ruku sa suprotne strane da masirate određeni dio. Nakon nekoliko minuta, stavite ruke u položaj za molitvu i prijeđite nekoliko puta po mišićima ispod čeljusti.

2. Slijedi brada i područje oko usta. Stavite ruke u položaj kao da ćete se uštipnuti i prijeđite duž linije čeljusti, dobro izmasirajte bradu. Prilikom masaže usana, koristite prstenjak.

3. Koristite dlanove kako biste još jednom prešli duž linije čeljusti.

4. Izmasirajte i područje iznad te ispod jagodica. Uštipnite područje kuta usana i krećite se dijagonalno, štipajući. Koncentrirajte se da kožu podižete, ali i "peglate" dlanovima. 

Ponovite proces nekoliko puta ili dokle god u njemu uživate. Prijeđite prstima oko očiju, opustite se, nanesite omiljenu hidratantnu kremu i pravac u krevet. 

#MASAŽA LICA#KARANTENA#NJEGA KOŽE#BEAUTY

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:09