StoryEditorOCM
Spiza plusgotova za 20 minuta

Pizza nakon koje nećete osjećati nadutost i slične probleme: priprema se jednostavno i brzo, ovaj će vas recept spasiti

Piše T. S. M.
26. svibnja 2024. - 19:57

Dosadnu kišnu nedjeljnu večer za čas će vam popraviti pizza. No, samo malo, nemojte još zvati dostavu. Imamo recept za odličnu pizzu iz domaće radinosti koja ima jednu veliku prednost pred onom iz pizzerije: zbog nje se sutradan ujutro nećete osjećati napuhnuto. Kako je to moguće?

Ova se pizza umjesto s pšeničnim radi s pirovim brašnom, a umjesto kvasca koristi se prašak za pecivo. Gluten iz pšeničnog brašna i kvasaac kod osjetljivijih osoba izazivaju nadutost, a neki su na njih toliko osjetljivi, premda toga možda nisu nisvjesni, da mogu iskustiti i gore tegobe. Ispecite pizzu po našem receptu i obratite pažnju je li vam sjela bolje nego klasična.

image
Shutterstock

Bojazni da ćete biti zakinuti za užitak nema mjesta, pekarski proizvodi s pirovim brašnom jednaki su po okusu onima od pšeničnog, a budući da se radi s praškom za pecivo, nećete morati pričekati da se tijesto digne.

Kako biste bili sto posto sigurni da vam pizza neće baš nimalo naškoditi, razmislite o alternativi klasičnome siru - to vam ne bi smjelo biti teško, jer gotovo svi bolje opremljeni supermarketti nude zamjenu za sir za pizzu. Imajte na umu da su pšenično brašno, kvasac i sir među najčešćim krivcima za to što mnogima škodi ovo omiljeno jelo.

image
Shutterstock

Pizza s pirovim brašnom

Sastojci

300 g pirovog brašna
170-210 ml tople vode
3 žlice maslinovog ulja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli

Dodatno:

umak od rajčice
nadjev po želji
origano

Pripema:

Brašno, prašak za pecivo, ulje i sol pomiješajte u posudi. Postupno dodajte toplu vodu. Ako je potrebno dodajte još malo. Trebate dobiti mekano tijesto. Kad je tijesto glatko, rasporedite ga uz pomoć špatule ili rukama po uljem premazanoj ili papirom za pečenje obloženoj posudi za pečenje.

Premažite tijesto umakom od rajčice i prekrijte nadjevima po želji pa je stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 15-ak minuta.

Gotovu pizzu pospite origanom i odmah poslužite

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 04:13