Svečani stol nije potpun bez lijepe, svečane torte, a torta nije potpuna bez – kreme. Možda ste se već odlučili koju ćete tortu peći za Božić, Novu godinu ili neku drugu svečanu priliku kakvih nam u idućim tjednima ne nedostaje, a možda i niste, no u svakom slučaju mogao bi vam dobro doći savjet uz koji će ta slastica biti bolja nego ikad prije.
A naš savjet glasi: običnu kremu kojom planirate ukrasiti tortu zamijenite ruskom kremom od maslaca. Ta osobita vrsta kreme od maslaca vrlo je glatka i svilenkasta pa savršeno izgleda kad se istisne kroz ukrasni nastavak slastičarske šprice ili vrećice, a okus joj je ugodno sladak, za razliku od užasno preslatkog okusa američkog "buttercreama".
Dodatna je prednost ruske krema od maslaca u tome da se predivno razmazuje pa je savršena za premazivanje kolača, a osim toga izvrsno drži oblik pa nema straha da će se ukrasi otopiti dok torta čeka na posluživanje.
Najbolje od svega: za ovu slatku fantaziju trebat će vam samo dva sastojka. Maslac, koji bi trebao biti visoke kvalitete i na sobnoj temperaturi, te kondenzirano mlijeko, i to zaslađeno. Kremi možete dodati i prehrambenu boju te različite arome po želji.
Ruska krema od maslaca
Sastojci:
400 ml g kondenziranog mlijeka
250 g maslaca
Priprema:
Provjerite je li maslac potpuno na sobnoj temperaturi pa ga miksajte najvećom brzinom oko pet minuta. Zatim smanjite brzinu na srednju i dodajte 100 ml kondenziranog mlijeka te miksajte dok se smjesa ne ujednači.
Zatim dodajte idućih 100 ml i ponovite postupak. Ponavljajte dok ne potrošite sve mlijeko.
Želite li dodati arome i boje, učinite to postupno, a počnite kad ste u kremu umiksali pola količine kondenziranog mlijeka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....