StoryEditorOCM
Slatkoledena poslastica

Sladoled bez šećera i masnoća po njenom se receptu priprema kao od šale. Zamutite ga i guštajte bez grižnje savijesti

Piše T. S. M.
7. srpnja 2024. - 08:15

U sezoni sladoleda, koja, budimo iskreni, mnogima traje cijelu godinu, ali ipak je upravo na vrhuncu, lako je nabaciti koji kilogram viška. A to nitko ne želi u sezoni kupaćih kostima, zar ne?

Baš nezgodno što se poklapaju. Srećom, postoje recepti za zdravi sladoled, bez šećera i masnoća. Jedan takav i to stvarno dobar, dobili smo od Ladislave Gidon s profila Birilica.

Ovaj se sladoled radi od banana i jagoda i mi jedva čekamo isprobati kakav je u praksi. Isto savjetujemo i vama.

Sorbet od jagoda i banana

Sastojci:

500 g jagoda
3 banane
1 žlica meda
Sok pola limuna
Prstohvat soli

Priprema:

Jagode i banane oprati pa ih narezati na kolutiće i staviti u blender s ostalim sastojcima. Izblendati i premjestiti u posudu koja ide u zamrzivač. Ohladiti barem 4 h.

20-ak minuta prije nego će se poslužiti izvaditi iz zamrzivača. Ukrasiti jagodama i listićima bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 14:50