StoryEditorOCM
SlatkoMIRISAT ĆE KUĆA...

Panjčići s cimetom brža su varijanta cimet-rola; imaju sličnu aromu i veću hrskavost, šteta je ne probati

Piše Lenka Gospodnetić
20. listopada 2024. - 19:10

Panjčići s cimetom pecivo je na tragu čuvenih cimet-rola, no razlike postoje; jedna od njih je i brzina izrade. Panjčići su puno jednostavniji i brži, rade se s gotovim lisnatim (ne dizanim) tijestom, a imaju jednako izraženu aromu cimeta i slast.

Potrebno vam je lisnato tijesto, preporučamo dva "lancunića" (kad već palite pećnicu), otprilike pola standardnog pakiranja (omekšanog) maslaca i obilniju mjericu cimeta pomiješanog sa smeđim šećerom, te žlicu mješavine začina za medenjake (poput klinčića i muškatnog oraščića u prahu).

Izmiješajte šećer i začine. Tijesto razvaljajte i obilno namažite omekšanim maslacem, te izdašno pospite mješavinom. Zarolajte i režite na fete željene debljine, recimo pola pedlja.

Zamotuljke koji će se razlistati u "panjčiće s godovima" posložite po tepsiji, to jest na papir za pečenje. Pinelom ih namažite razmućenim žumanjcem, a na vrh po želji utisnite jedan badem.

Pecite nekih pola sata na 180 stupnjeva, to jest dok panjčići ne dobiju na volumenu. Prije posluživanja cimet-panjčiće ukrasite listićima metvice. Skuhajte kavu ili čaj od mente i - guštajte!

image
Lenka Gospodnetić
image
Lenka Gospodnetić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 19:11