StoryEditorOCM
Slatkobez pečenja i kuhanja

Kremasta voćna torta priprema se kao od šale: tražite li slasticu za posebne prilike, Aleksandra ima savršen recept!

Piše T. S. M.
22. kolovoza 2024. - 08:10

Kad pomislimo na voćnu tortu, asocijacije su nam lagano, prozračno pa čak i dijetalno, no voćna torta može biti itekako kremasta, bogata i moćna. Dostojna najsvečanijih trenutaka. Koji, jer tako to ide, često padnu baš usred ljeta, kad se nikome ne da gnjaviti s izradom i pečenjem kora niti dežurati uz špaher dok se krema polagano kuha.

No, nema potrebe da se zakidate nekim tamo bezveznjikavim kolačima niti da, kao i uvijek, igrate na sigurno sa cheesecakeom. Nudimo vam recept za kremastu voćnu tortu s podlogom koja se ne peče, gustom kremom koju ne treba kuhati i očaravajućim voćnim slojem od borovnica.

Recept smo dobili od Aleksandre Cvetanović koju pratimo na odličnom Instagram profilu Nespretna domaćica. Kad pročitate recept i pogledate video, zapitat ćete se što joj je došlo da baš tako nazove profil...

Kremasta voćna torta

Sastojci:

400 g mljevenog keksa
130g margarina
150 ml mlijeka

Krema:

500 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
2 krem ​​pudinga bez kuhanja s okusom vanilije 

Voćni sloj:

200 g borovnica
100 ml vode
3 žlice šećera (40g)
1 žlica gustina (15g)

Priprema:

Pomiješajte keks, margarin i mlijeko pa 2/3 smjese uspite u kalup i oblikujte koru.

Za kremu izmiksate sve sastojke pa je nanesite na koru.

Sljedeći sloj su borovnice koje trebate kuhati sa šećerom i vodom do vrenja pa im dodati gustin i kuhati još par trenutaka. Ohladite i nanesite na kremu.

Preostali dio smjese s keksom nanesite preko voćnog sloja pa tortu ohladite u hladnjaku na par sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. studeni 2024 21:36