Uz saharski pijesak i tropske vrućine nekako nam ne idu kolači koji se peku, ali ne bismo imali ništa protiv kolača koji se ne peče. Baš kao naručen za ove nevjerojatne prilike došao nam je recept Sandre Suhor Galiot za limunski tart. Riječ je o receptu koji je više puta provjeren u njenoj kuhinji, priznala nam je Sandra koju možete pratiti na Instagramu.
Tart ne samo da se ne peče, nego je i veganski te je idealan desert za sve one koji imaju posebnu prehranu ili jednostavno paze na unos zdravih namirnica. Izvrsno je ljetno osvježenje, a s obzirom na nutritivno bogate namirnice, poručuje Sandra, može biti i doručak.
Limunski tart
Sastojci:
1,5 šalica datulja
1,5 šalica indijskih oraščića
1 šalica zobenih pahuljica
Med (količina po želji, ovisno koliko volite slatko)
1 limenka kokosovog mlijeka
Pola šalice bademovog mlijeka
1 limun (sok i korica)
1 žličica kukuruznog škroba
1 žličica agar - agara
kurkuma
Priprema:
Datulje i indijske oraščiće namočiti u toploj vodi, oko 10 minuta. Potom dodati u sjeckalicu dio datulja, indijskih oraščića i zobenih pahuljica. Isjeckati na sitno pa odvojiti kako bi se ostatak bolje usitnio. Zatim dodati preostali dio i med. Meda nadodajte koliko volite slatko. Ja sam stavila 2 žličice. Sve sjediniti u kompaktnu i pomalo ljepljivu masu, a potom utisnuti u kalup za tart koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Staviti u frižider dok pripremate nadjev od limuna.
Na laganu vatru staviti bademovo mlijeko i gusti dio kokosovog mlijeka. Dodati koricu i iscijeđeni sok limuna, pa jednu žličicu kukuruznog škroba i agar agara. Promiješati pjenjačom. Na kraju dodajte meda po želji i kurkumu za boju. Imajte na umu da će okus kreme biti intenzivniji kada se ohladi. Nakon što ste sve sjedinili, dobro promiješali i ugrijali, trebali biste dobiti oko pola litre tekućine. Smjesu malo prohladiti pa izliti na pripremljenu podlogu za tart. Ostaviti u frižideru minimalno 3 sata, a najbolje bi bilo preko noći.
Dekorirajte po želji i uživajte bez imalo grižnje savjesti u ovom tartu koji je idealno odgovara ljetnim vrućinama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....