StoryEditorOCM
SlatkoNAJSLAĐI BOTUNIĆI

Keksi koji se tope u ustima, a tako se lako pripremaju: tajna je u ovom sastojku, Mirjana ima odličan recept, sačuvajte ga

Piše T. S. M.
16. prosinca 2024. - 08:10

Dok ih nismo kušali, nismo vjerovali da su tako dobri. Puding keksi. Čuli ste za njih, zar ne?

Hit keksići - koji se najčešće rade u obliku simpatičnih botunića - preplavili su društvene mreže jer su baš savršena slastica za ovo vrijeme kad u kući treba imati barem nešto slatko, a duga prosinačka poslijepodneva je pravi užitak trošiti na pripremu kolačića. No nama nikako da se nađu na rasporedu, a jedan od razloga bio je taj puding u nazivu.

image
Privatni album

No, kao što smo vam već priznali, dok ih nismo probali nismo mogli ni zamisliti koliko je to dobra ideja. Prašak za puding (jer on se koristi, a ne skuhani puding, da ne bi bilo zabune) se ponaša slično kao škrobno brašno, kojemu je i po sastavu blizak, samo što, za razliku od škrobnog brašna, odnosno gustina, keksićima daje i aromu.

Još nam se nešto svidjelo u ovom receptu, a to je obilata količina maslaca koji se baš lijepo osjeti kad su keksi ispečeni i daje im jako prhku teksturu.

Postoji i treći bonus ovog recepta - koji nam je otkrila Mirjana Salopek Jandrić s Instagram profila Mimin kutak, nedavno smo vam pisali o njoj i njenim kolačima - a taj je možda i najbolji: vrlo se lako pripremaju.  

Puding keksi

Sastojci:

125 g maslaca
40 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
125 g brašna
50 g pudinga vanilije

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte i napravite glatko tijesto pa ga stavite na pola sata u hladnjak.

 Razvaljajte ga i izrežite oblike po želji, a zatim ih pecite 10 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 08:12