StoryEditorOCM
Slatkoslastica za pet

Hrskave jabuke, bogata krema i prhka podloga: njen nas je kolač osvojio na prvu, otkrila nam je sve tajne za top rezultat

Piše T. S. M.
27. studenog 2024. - 08:10

Ako se ubrajate u onu vrstu sladokusca koji vole, kako se kaže, "kruha povrh pogače", imamo pravu stvar za vas. Nećemo vam ponuditi recept za neki obični kolač od jabuka niti za neku običnu kremastu slasticu, ne - nudimo vam recept za kolač koji ih objedinjuje.

image
Privatni album

Slastica je to koja se pravi od prhkog tijesta, kreme od vanilije i milerama uz dodatak hrskavih jabuka. Kako nas uvjerava zaljubljenica u život i dobru hranu koju pratimo na Instagramu Monisskitchen, uz čije vam dopuštenje prenosimo recept, ovo je zaista fantastična kombinacija.

image
Privatni album

Kremasti kolač s jabukama

Sastojci:

Podloga

250 g brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
60 g šećera
120 g maslaca
1 jaje

Nadjev od jabuka:

600 g očišćenih jabuka i narezanih na kockice
1 vanilin šećer
2 žlice limunovog soka

Krema od vanilije

650 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
60 g šećera
800 g milerama

Priprema:

Sve sastojke za podlogu pomiješajte i zamijesite tijesto. Razvaljajte na debljinu kao za keksiće i prebacite u kalup 20x30

Jabuke stavite u posudu za kuhanje i prelijte vodom. Dodajte šećer i limunov sok te kuhajte 10 minuta. Ocijedite i ostavite da se ohlade.

Oduzmite 450 ml mlijeka od navedene količine i stavite ga da provrije, a u ostatku rastopite pudinge od vanilije i šećer. Kad mlijeko provrije, skuhajte puding. Maknite s vatre te u još toplo stavite mileram pa promiješajte.

Prelijte pola kreme od vanilije preko podloge, zatim na to poredajte jabuke i prelijte ostatkom kreme od vanilije pa pecite na 180 stupnjeva 45 minuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 08:12