Fritule su jedan od simbola dalmatinskog Badnjaka, premda je zapravo riječ o slastici koja se drugdje veže uz karnevalske običaje. Ma veže se i kod nas, samo je mi toliko volimo da je pečemo i na Badnji dan. Opjevana mala fritula svakom će izmamiti osmijeh na lice, a hoće li se taj osmijeh zadržati i nakon što se zagrize u fritulu, e to već zavisi od umješnosti domaćice (ili domaćina) koja ih je pekla.
U želji da vam osiguramo najbolje fritule koje ste ikad ispekli, obratili smo se Viktoriji Čolić Serdar, profesorici kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi "Hvar", a ona nas je uputila u sve male tajne pripreme najukusnijih, najmekših i najljepših fritula. Odmah na početku našeg slatkog savjetovanja, otkrila nam je jednu starinsku tehniku izrade fritula, karakterističnu ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....