StoryEditorOCM
Slanosočna i kremasta

Torta s breskvama po receptu koji će vam možda zvučiti poznato: Mila ima super ideju i odličan trik za još bolju kremu

Piše Spiza SD
10. rujna 2023. - 19:00

Ne, još nam nije dosta kolača s breskvama, a kako se primiče kraju sezona tog omiljenog ljetnog voća, krajnje je vrijeme za isprobati još jedan recept. Dala nam ga je Mila Kovačević food fotografkinja i blogerica koju pratimo na Instagramu __mmmila.

Riječ je o sočnoj torti s čak dva nadjeva, a takve su nam najdraže. Prvi je klasična kuhana krema uz jedan detaljčić koji stvara osvježavajući dojam, a druga je voćni žele od bresaka.

Mila napominje da se žele može pripremiti i s breskvama iz konzerve te priznaje kako joj je nadahnuće bilo dobro poznati kolač "jaje na oko", samo je u ovom slučaju kajgana, našalila se.

image
Mila Kovačević

Torta s breskvama

Sastojci:

Biskvit:

2 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
150 g brašna
1 prašak za pecivo

Krema:

6 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
100 g šećera
2 kisela vrhnja (masnija)

 Žele:

300 g svježih bresaka ili manja konzerva kompota
3 žlice šećera
2 žlice limunovog soka
200 ml vode
1 puding od vanilije

Priprema:

Najprije izmiksati jaja sa šećerom te postepeno dodavati ostale sastojke. Izliti u kalup za tortu promjera 26 cm.

Peći 20 minuta na 180°.

Dok se peče, ogulite i narežite breskve pa ih ostavite ih da puste sok.

Pečeni biskvit natopiti sokom koje su pustile breskve, odnosno sokom iz kompota (od breskvi koje ćete koristiti za žele).

Za kremu mlijeko staviti kuhati sa šećerom. Puding umutiti u posudi sa malo mlijeka. Kada mlijeko prokuha polako miješajući na laganoj vatri dodavati puding. Miješati dok se zgusne. Maknuti s vatre i odmah dodati vrhnje. Vrhnje sjediniti s pudingom i odmah preliti preko biskvita.

Breskve usitniti štapnim mikserom u pire. Dodati šećer i limunov sok pa staviti kuhati. U vodi razmutiti puding od vanilije, dodati u breskve i miješati do guste smjese. Malo ohladiti, pa još vruće preliti po kremi i dobro ohladiti.

 

.

 

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:59