StoryEditorOCM
Slanoneodoljiva aroma

Tjestenina u kremastom umaku od pečenih paprika oborit će vas s nogu: trebaju vam samo četiri sastojka, ali ne i vrhnje

Piše T. S. M.
5. srpnja 2024. - 11:05

Ispecite paprike, danas kuhamo manistru! Dobro ste pročitali, ovaj umak za tjesteninu radi se od pečenih paprika.

Paprike nisu jedini sastojak, trebat će vam bademi, po mogućnosti oljušteni, malo češnjaka, nešto maslinovog ulja i soli. I to je sve. Dobit ćete kremast i pikantan umak s divnom aromom pečenih paprika, a ako vas brine problem guljenja paprika od kožice, odmah ćemo vam ga riješiti: na ovom linku objasnili smo vam kako to obaviti bez puno muke.

Premda to ovaj recept ne zahtijeva, otkrit ćemo vam da je nama ovo jelo još draže kad mu se doda i malo ribanog parmezana ili feta sira narezanog na kockice, a lijepo je i ostaviti koji tostirani badem sa strane pa ga grubo usitniti i posuti po manistri prije posluživanja.

image
Shutterstock

Tjestenina s umakom od pečenih paprika

Sastojci:

300 g tjestenine
60 g badema
3 crvene paprike
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Paprike operite, osušite, prepolovite i očistite. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta na 220°C. Pečene paprike prebacite u zdjelu i prekrijte prozirnom folijom, ostavite ih da odstoje 10 minuta, a zatim im uklonite kožu.

Za to vrijeme u neprianjajućoj tavi tostirajte bademe, a tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente, zatim je ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte cijele režnjeve češnjaka. Kad posmeđe, izvadite ih iz posude. Dodajte očišćene paprike i kuhajte na srednjoj vatri 5 minuta, zatim sve zgnječite ih vilicom.

Papriku i tostirane bademe prebacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku i homogenu kremu. Posolite i popaprite.

Umak od paprika ulijte u posudu u kojoj ste kuhali tjesteninu, dodajte malo vode od kuhanja, vratite tjesteninu, dobro promiješajte i kuhajte na tihoj vatri 2-3 minute pa poslužite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 11:27