StoryEditorOCM
Slanoizbjegnite grešku

Špinat pripremljen na ovaj način je najzdraviji, a mnogi tvrde i najukusniji. Sve je gotovo za par minuta, isprobajte!

Piše Spiza SD
14. studenog 2023. - 08:05

Jedna od najvećih grešaka vezanih uz pripremu špinata je prekuhavanje - nakon što se dugo kuhao u vodi, špinat je daleko siromašniji po pitanju sadržaja nutrijenata, a također je i siromašniji okusom. Kako vam najkorisniji sastojci špinata više ne bi bježali u vodu, promijenite način njegove pripreme - kad god je to moguće, umjesto da ga lešate vi ga ispirjajte. Vrlo je jednostavno, a daleko je zdravije i ukusnije. 

image
Shutterstock

Sve što trebate napraviti je očistiti i oprati špinat, zatim ga otresti od suvišne vode. Nemojte ga sasvim posušiti, dobro je da ostane vlažan. Zatim ga stavite na hladno maslinovo ulje - bit će vam dovoljno onoliko koliko treba da u tankom sloju prekrije dno teće u kojoj ćete ga pripremati - a zatim dodajte špinat, posolite ga i ubacite malo sitno nasjeckanog češnjaka. Za još bolji okus možete posegnuti za paprom i naribanim muškatnim oraščićem.

image
Shutterstock

Poklopite špinat i pustite ga da se pirja na laganoj vatri, povremeno ga promiješajte i ako baš treba dodajte malo vode. Gotov je čim mu peteljke omekšaju. Skonite ga s vatre i radite s njim što god vam je drago. Možete ga jesti takvog kakav je, a možete ga pomiješati s rižom, skutom i sličnim vrstama sira ili ga koristiti kao nadjev za palačinke, lazanje i tortilje. 

Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:05