Kada je riječ o ukusnim kremastim juhama, teško da ćete pronaći bolju i zanimljiviju od guste juhe od škampi. Krem juhe rade se od raznovrsnog povrća, a kako bi malo osvježili vaše recepte ovaj put glavni sastojci juhe su plodovi mora.
Inače, bisque juhe su francuski specijalitet koji se najčešće priprema od škampi, jastoga ili kozica i malo vrhnja kako bi juha dodatno dobila na kremoznosti. Nekad su bile hrana za siromašne, a danas su pravi gurmanski užitak kojeg obožavamo jesti tijekom hladnih, ali i ljetnih dana.
U ovoj verziji donosimo vam recept pomoću kojeg ćete dobiti dinamičnu kombinaciju slanih i kiselih sastojaka. Bijelo vino i limun dodat će blagu ljutinu, povrće savršeno slanu aromu, a meso škampi prepoznatljiv okus plodova mora. Pa krenimo..
Kremasta j...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....