Nekima su punjene paprike toliko drage da bi ih najradije stalno jeli. No zašto jesti uvijek jedne te iste punjene paprike, kad postoji toliko mnoštvo izvrsnih recepata za ovo jelo. Jeste li znali da se paprike mogu puniti jajima? Ta je kombinacija zapravo jako dobra opcija za najvažniji obrok u danu - doručak.
Ovo jelo možete napraviti na dva načina, ovisno o tome koliko ste gladni. U prvoj varijanti, najprije ćete u paprike ubaciti dvije-tri žlice skuhane riže, ječma, kvinoje, bulgura ili prosa, a zatim dodati sir, po želji malo šunke i mladog luka te na vrh staviti jaje. U laganijoj varijanti riža i njoj slične namirnice vam neće trebati.
Donosimo jednostavniji recept, prikladniji za doručak, a vi ćete ga lako nadopuniti po svom ukusu kad vam zatreba malo kripniji obrok.
Paprike punjene jajima
Sastojci:
2 velike crvene paprike
100 g mozzarelle
50 g cheddara
50 g šunke
4 jaja
2 stabljike mladog luka
par listića bosiljka ili timijana
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Prerežite paprike, stavite ih u posudu za pečenje, poškropite uljem, pospitee solju i paprom pa ih pecite 15-ak minuta na 190 stupnjeva Celzija.
Kad malo omekšaju, izvadite ih iz pećnice, u svaku stavite po 1/4 količine mozzarelle, cheddara i šunke te sjeckanog mladog luka te na to razbijte po jedno jaje. Vratite u pećnicu na još 15-ak minuta, pečeno pospite listićima bosiljka ili sjeckanim peršinom i poslužite.