Izuzetno jednostavna, brza i lagana za napraviti, ova rolada od špinata s dimljenim lososom i krem sirom savršeno je hladno predjelo ili kanape, i to još uz s malo ugljikohidrata, za vašu sljedeću zabavu ili druženje s ekipom.
Ukusni spoj špinata, dimljenog lososa i sira stvara slasne zalogaje koji će oduševiti sve goste. Osim svoje sočnosti, ova rolada omogućuje praktičnost jer ju možete pripremiti dan ili dva unaprijed, ali i bez problema na sam dan događaja.
Iznenadite svoje goste živim prirodnim bojama ovog savršenog recepta, postavljajući ga kao glavnu zakusku zabave za doček Nove godine!
Rolada od špinata punjena krem sirom i dimljenim lososom
Rolada
450 g špinata
4 jaja
½ dl mlijeka
1 žličica soli
papar
1 kora od limuna
Nadjev:
350 g krem sira
1 svežanj sitno nasjeckanog kopra
300 g dimljenog lososa
papar
limunov sok
Priprema rolada:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Odmrznuti špinat stavite u zdjelu i ocijedite vodu. Jaja razdijelite na žumanjke i bjelanjke. Pomiješajte žumanjke, mlijeko, ocijeđeni špinat, limunovu koricu, sol i papar.
Bjelanjke jako čvrsto istucite. Umiješajte ⅓ u smjesu od špinata, zatim pažljivo umiješajte ostatak tučenih bjelanjaka, izbjegavajući izbijanje zraka iz tijesta. Tijesto istresite u lim veličine 40×30 cm obložen papirom za pečenje. Tijesto treba biti debljine oko ½ cm.
Podlogu pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok ne postane čvrsta i blago zlatna. Pustite da se ohladi 5 minuta prije nego skinete papir za pečenje s dna kako bi se potpuno ohladilo.
Nadjev od krem sira:
Pomiješajte krem sir, kopar, limunov sok i začinite paprom.
Punjenje i valjanje:
Na ohlađenu podlogu namažite krem sir. Ostavite malo tijesta slobodno na jednom od dugih rubova. Na kremu od sira stavite ploške hladno dimljenog lososa, pa roladu čvrsto zarolajte sa suprotne strane od slobodnog ruba.
Roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, da se lakše reže.
Serviranje:
Roladu narežite na ploške debljine od oko 2 cm i za predjelo poslužite 3 komada po osobi. Roladu poslužite uz malo salate, kriške limuna i kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....