StoryEditorOCM
Slanonajbolje balancane

Pohani patlidžani bit će hrskavi i ukusni kao nikad prije ako ih napravite na ovaj način. Brašno i jaja vam ne trebaju

Piše T. S. M.
19. lipnja 2024. - 07:05

Volite li pohane patlidžane kad su lijepo hrskavi i fino zapečeni? Nama su upravo takvi najdraži. Obožavano jelo s balancanama svatko sprema na svoj način, tu i tamo nešto doda ili oduzme od osnovnog recepta, sve kako bi dobio upravo ono što najviše voli - neko malo sočnije, netko malo hrskavije, a netko pomalo pikantne.

Jedna od tih izmijenjenih verzija osnovnog recepta (patlidžani + sol+ brašno+ jaje + krušne mrvice) privukla nam je pažnju jer obćava najhrskaviji rezultat. Svidjet će se i onima koji iz nekog razloga izbjegavaju brašno i jaja. Doduše, neće izbjeći krušne mrvice, ali barem se mogu potruditi nabaviti neki kruh od zamjenskog brašna pa ga pretvoriti u prezlu.

image
AFP

Ove se balancane, dakle, pohaju bez brašna i jaja. Kako je to moguće? Tu ulogu preuzima jedna druga namirnica - maslinovo ulje. Samo ih dobro utočajte u ulje pa uvaljajte u prezlu. Za bolji okus prezii dodajte malo soli i parmezana.

Nećete ih trebati ni pržiti - dovoljno ih je ispeći u pećnici.

Pohane balancane

Sastojci:

350 g krušnih mrvica
150 g ribanog sira
2 patlidžana
maslinovo ulje 
sol, papar

Priprema:

Patlidžane operite i narežite na ploške debljine oko pola cm.

U jednu zdjelicu stavite maslinovo ulje, a u drugu krušne mrvice, naribani sir, sol i papar.

Patlidžane umočite u ulje prvo s jedne pa s druge strane pa ih uvaljajte u krušne mrvice.

Složite patlidžane u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite na 180 20-25 minuta (okrenite ih na pola pečenja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 22:53