StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Parmigiana za prste polizat‘: obožavano talijansko jelo još je bolje s ovim malim dodatkom - koštat će vas siću...

Piše Spiza SD
11. kolovoza 2023. - 08:05

U sezoni patlidžana ne možemo se zasititi jela s tim svestranim povrćem, a ako bismo birali najpopularnije jelo u kojem su baš oni u glavnoj ulozi, to bi definitivno bila parmigiana. Savršenim spoj sira, balancana, poma i začinskog bilja teško je učiniti još boljim. Teško, ali ne i nemoguće! Sve što trebate dodati svo,m najdražem receptu za parmigianu su sasvim obične krušne mrvice. Pomiješajte ih s malo ribanog parmezana i pospite po vrhu parmigiane prije nego je stavite u zagrijanu pećnicu: za vrijeme pečenja stvorit će neodoljiv hrskavi sloj!

Hrskava parmigiana

Sastojci:

900 g rajčica šljivarica (ili 800 g konzerviranih)
​150 grama mozzarelle
3 patlidžana
3 šake svježe ribanog parmezana
2 česna češnjaka
2 šake prezle
1 luk
1 žlica suhog origana
1 šaka svježeg b...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 07:28