StoryEditorOCM
Slanosavršeno lagane

Ovu verziju punjenih paprika nećete podgrijavati danima, razgrabit će se u trenu: tajna je u posebnom nadjevu...

Piše Anamaria Mikulić
31. svibnja 2024. - 13:26

Imamo savršenu prijedlog za brzi ručak ili večeru - punjene paprike s krumpirom. Ovaj recept puno je jednostavniji i laganiji od klasičnog pa će vam za pripremu trebati svega nekoliko minuta. Umjesto da ih kuhate, jednostavno ih zapećite s kiselim vrhnjem. Najljepše su još vruće, a okus je jednostavno neodoljiv. 

Punjene paprike s krumpirom

Sastojci:

5 većih krumpira
2 glavice luka
4-5 češnjeva bijelog luka
400 g kiselog vrhnja
začini po želji
ulje

Priprema:

Operite i izdubite paprike. Izribajte crveni luk i krumpir, dodajte bijeli luk i 200 g kiselog vrhnja te začinite po želji. Paprike napunite smjesom, stavite u lim za pečenje te dodajte ostatak kiselog vrhnja pomiješan s decilitrom vode. Pecite ih oko 45 minuta u zagrijanoj pećnici. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 15:27