StoryEditorOCM
Slanobolje ne može

Omlet koji je sve zaludio: peče se na poseban način, a pun je sastojaka koji gode cijelom tijelu i pomažu u mršavljenju

Piše T. S. M.
5. ožujka 2024. - 08:10

Doručak je, ne kaže se to tek tako, najvažniji obrok u danu - ako "kiksate", loše posljedice možete osjećati satima, počevši od narušene probave, preko napadaja gladi pa sve do cijelog niza problema koji postaju tim izraženiji što ste vi ustrajniji u pogrešnom biranju hrane za doručak.

Želite li učiniti nešto dobro za sebe, promijenit ćete nezdrave navike i početi pomnije birati što jedete za doručak, a budete li se držali prijedloga koji vam donosimo, pritom ćete i uživati.

image
Shutterstock

Društvene mreže osvojio je recept za omlet iz pećnice i premda tehnički nije riječ o omletu, nećemo cjepidlačiti. Nama se sviđa. A kako i ne bi: nema puno gnjavaže ni prljanja kuhinje, jer to je jedna od zadnjih stvari koja nam ujutro treba, a rezultat je pun zdravih sastojaka koji gode cijelom tijelu, jamče sitost i pomažu u mršavljenju.

image
Shutterstock

U omletu čiji recept donosimo u nastavku pronaći ćete rajčice, niskokalorično zdravo povrće puno likopena koji pomaže u prevenciji raka, špinat, koji je pun vlakana koja čiste probavni sustav i pomažu u mršavljenju, ali i vitamina, zbog čega se smatra se jednim od najzdravijih namirnica na svijetu te crne masline koje su pune korisnih zdravih masnoća koje čuvaju srce, ali također i pomažu u mršavljenju jer stimuliraju hormone koji potiču gubitak težine.

image
Shutterstock

U ovaj recept idu još i feta sir, koji je pun proteina i jamči sitost, ali i uživanje u jelu, maslinovo ulje, koje je puno dobrih masnoća, a sadrži i sastojke koji ubrzavaju metabolizam te nama najdraži od svih potrebnih sastojaka: pesto. 

E sad kad je sve jasno, evo vam i recept. Količine su obilate pa možete podijeliti ovaj omlet s još barem jednom osobom ili ostatak zapakirati i ponijeti za marendu ili, pak, ostaviti za večeru.

image
Shutterstock

Omlet s pestom

Sastojci:

50 g feta sira
10 cherry rajčica
6 jaja
1 šaka mladog špinata
2 žlice pesta genovese
3-4 žličice Pesta Genovese
1 žlica crnih maslina bez koštice
sol, papar

Priprema:

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i na dno dodajte malo maslinovog ulja pa ga razmažite. U to najprije stavite listove mladog špinata, a zatim preko njega razbijte jaja. Cherry rajčice prepolovite i rasporedite po jajima zajedno s maslinama. Dodajte pesto, sve lagano izmiješajte vilicom, po vrhu nadrobite feta sir i pecite omlet 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 04:50