StoryEditorOCM
Slanovrijedi isprobati

Najbolji recept za pržena jaja: denverski omlet je savršenstvo, a uz mali trik s poklopcem i vi ćete ga lako postići

Piše Spiza SD
24. studenog 2023. - 07:05

Zamislite da se probudite uz miris jaja, šunke, paprike i zapečenog sira i luka... ne morate zamišljati, samo ispecite omlet po ovom super receptu.

Ova vrsta omleta poznata je kao denverski omlet, a ime je dobio prema sendviču popularnom potkraj 19. stoljeća, za koji su se koristili spomenuti sastojci.

Za najbolji rezultat koiristite vrlo svježa jaja, nemojte pretjerivati sa soljenjem, a prilikom pečenja koristite mali trik: u pravom trenutku stavite poklopac.

Nakon dodavanja sira u omlet, tavu poklopite na 30 sekundi do minute kako bi se sir ravnomjerno otopio.

Denverski omlet

Sastojci

4 jaja
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca
55 g cheddar sira
40 g luka
40 g zelene paprike 
35 g šunke
sol, papar

Priprema:

U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. U tavi zagrijte maslac. Dodajte luk nasjeckan na kockice i usitnjenu zelenu papriku. Povremeno promiješajte i pirjajte ih dok ne omekšaju, oko 3-4 minute.

Ubacite šunku narezanu na kockice i kuhajte još 2 minute. Kuhanu šunku i povrće prebacite na tanjur, smanjite vatru na srednje nisku i ulijte smjesu od jaja. Nakon što se rubovi jaja stisnu, ravnomjerno pospite nasjeckani cheddar sir po cijeloj površini. Poklopite i pustite da se sir otopi.

Na jednu stranu omleta stavite kuhanu šunku, luk i zelenu papriku. Drugu polovicu omleta pažljivo preklopite preko povrća i šunke. Prebacite omlet na tanjur i poslužite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 16:22