Lazanje su jako zgodno jelo, a neutralna i izdašna tjestenina "trpi" jako širok dijapazon sastojaka za nadjev. Pa čemu se onda ograničiti samo na one s mesom, špinatom i 3-4 vrste sira? Prepustite se nadahnuću i isprobajte nove kombinacije okusa, a mi vam nudimo jednu jako dobri: u glavnoj ulozi je povrće bez kojeg Dalmatinci ne mogu zamisliti hladni dio godine - raštika.
Lazanje s raštikom i kobasicama
Sastojci:
500 g raštike
500 g mozzarelle
250 g kozjeg sira
12 listova za lazanje
4 talijanske kobasice bez omota
1 l umaka od rajčice
30 ml maslaca
2 glavice luka
2 žličice svježeg timijana
sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Maslacem premažite staklenu posudu za pečenje. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, procijedite i sačuvajte 125 ml tekućine.
Ostatak...