StoryEditorOCM
SlanoHRSKAVO I UKUSNO

Kroketima od krumpira dodajte i ovu namirnicu, bit će zdravi i zasitni: možete ih puniti po želji, a ne treba ih pržiti

Piše T. S. M.
29. svibnja 2024. - 08:10

Kroketi od krumpira jako su ukusni, ali mnogima su na crnoj listi: jednima zbog toga što debljaju, drugima zato što su nutritivno siromašni, na granici junk fooda. A to uopće ne mora biti tako.

Kroketi od krumpira mogu se pripremiti tako da budu daleko zdraviji - dodate li im skuhani slanutak i ispečete li ih u pećnici, poboljšat ćete im sastav i okus te dobiti obrok koji daleko manje deblja te omogućuje da se dulje osjećate sitima.

E, sad kad ste ih tako usavršili, ne mora vas gristi savjest što ćete svakome u sredinu staviti komadić sira koji se lijepo topi...

Kroketi od krumpira i slanutka

Sastojci:

250 g skuhanog  slanutka 
250 g skuhanog krumpira
75 g mozzarelle
70 g krušnih mrvica
50 g brašna
2 jaja
1 režanj češnjaka
malo ulja
malo mlijeka
sol, papar

Priprema:

Skuhani krumpir i slanutak zgnječite, dodajte im naribani češnjak, jedno jaje, sol i papar, po potrebi malo ulja i mlijeka pa sve dobro izmiješajte.

Rukama oblikujte manje krokete, svakome u sredinu stavite kockicu mozzarelle ili drugog sira koji se lijepo topi. Uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje pa u krušne mrvice.

Poredajte ih po nauljenom limu za pečenje, lagano poškropite uljem i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:12