StoryEditorOCM
SlanoGOTOVO ZA ČAS

Jedu vam se čupavci, ali ne čisti vam se nered koji ostane iz njih? Imamo recept za švedsku verziju, brža je i urednija

Piše SD SPIZA
21. siječnja 2024. - 19:40

Čupavci su iznimno jednostavni, a opet tako savršeno ukusni. Iako za njihovu pripremu trebate ispeći samo jedan sočan biskvit, uvaljati ga u otopljenu tamnu čokoladu i kokosovo brašno, ipak na kraju ostanete zatečeni hrpom posuđa za pranje. Puno je tu posudica, skupi se...

Ako niste ljubitelj pranja suđa, predlažemo da isprobate švedsku verziju ovog slasnog kolača. Okus je gotovo isti, a posuđa duplo manje. Priprema je puno brža, a nećete ni zaprljati prstiće dok ih jedete. 

Švedski čupavci

Sastojci:

Za biskvit:

3 jaja
9 žlica šećera
1 vanilin šećer
9 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
9 žlica ulja
9 žlica mlijeka

Za preljev:

100 g čokolade za kuhanje
75 g margarina
200 ml mlijeka
2 velike žlice šećera
3 žlice jake crne kave

Za posipanje:

kokosovo brašno

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Za pripremu biskvita umutite jaja i šećer pa dodajte i ostale sastojke. Smjesu ravnomjerno rasporedite po namašćenom plehu za kolače. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. 

Dok se biskvit peče pripremite glazuru. Na laganoj vatri rastopite maslac te dodajte čokoladu i ostale sastojke. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Na ispečenom biskvitu čačkalicom ili vilicom napravite rupe kako bi dio glazure došao i do u unutrašnjosti biskvita. Prelijte glazurom i pospite mrvicama kokosa.

Kada se kolač ohladi narežite ga na kocke i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:53