StoryEditorOCM
Slanona bagdadski

Ispržite jaja na novi način: osvojit će vas okusom, više ih nikad nećete frigati kao prije. Ovaj je sastojak zaslužan...

Piše T. S. M.
28. studenog 2024. - 07:05

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Slažemo se, u potpunosti, pa ćemo vam preporučiti jedan zgodan recept za pripremu jaja, jer zašto biste ih svaki put jeli na isti način kad za to nema potrebe.

Jaja se jedu diljem svijeta i svaki kutak ima svoj omiljeni način. Neki vam se od tih načina, onako na prvi pogled, mogu sviđati više ili manje, no mi mislimo da im treba dati šansu. Predstavljamo vam, stoga, jedan poprilično zanimljiv recept za jaja: jaja na bagdadski način.

Zašto bagdadski? Pa, vjerojatno zbog kombinacije začina (kim, češnjak, limun i metvica daju određen bliskoistočni štih), a upravo je limun ono što ovako pripremljenim jajima daje osobitu aromu.

Sličan kiseli element u jelima s prženim jajima susrećemo u šakšuki (gdje tu ulogu ima rajčica) i turskoj verziji čimbura (gdje istu ulogu ima jogurt), pa ako volite ta dva jela, vjerojatno će vam se svidjeti i ovo. 

image
Shutterstock

Jaja na bagdadski

Sastojci:

20 g maslaca
3 žličice svježeg soka od limuna
1/4 žličice kima u prahu
1 režanj češnjaka
2 jaja
svježa metvica
pita kruh
sol

Priprema:

Otopite maslac, dodajte mu zgnječeni češnjak pa ga pirjajte oko pola minute ili dok ne zamiriše, a tada češnjak možete izvaditi ili ga ostaviti u tavi.

U tavu potom razbijte jaja i pecite ih oko 2 minute ili dok se bjelanjci ne stvrdnu. Pospite kimom i pokapajte limunovim sokom. 

Maknite s vatre, pospite listićima metvice i poslužite uz pita kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 08:41