StoryEditorOCM
Slanomažite i guštajte

Domaća riblja pašteta bolja od paštete od tune: lijepo je pikantna i fino maziva, a radi se od vrlo zdrave vrste ribe

Piše T. S. M.
6. kolovoza 2024. - 20:21

Riblja pašteta odlična je zamjena za istu vrstu mesnog jela jer nam, umjesto zasićenih masnoća pruža daleko zdravije nezasićene, a ako je pritom riječ o domaćoj pašteti, stvar je još bolja jer zaobilazimo i štetne aditive.

Kako vam se priprema domaće riblje paštete ne bi svela na onu od tune, nudimo vam rcept za domaću paštetu od srdela. Lijepo je pikantna i ugodno maziva, a osim kao dodatak kruhu može vam poslužiti i kao nadjev za pečeno povrće.

Ono što nam je posebno drago kod nje je to da su za njenu pripremu, umjesto konzerviranih, potrebne svježe srdele.

Pašteta od srdela

Sastojci:

300 g svježih srdela
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice ukiseljenih kapara
1 žlica maslaca ili majoneze
2 režnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

Ispržite očišćene srdele na ulju, pustite ih da se ohlade pa ih očistite od središnje kosti i glave.

Prebacite srdele u blender, zajedno s uljem. Dodajte ostale sastojke pa blendajte dok se sve ne usitni i poveže. 

Kušajte okus, ako je potrebno dodajte još soli ili malo otopine u kojoj su ukiseljeni kapari, a ako pašteta nije dovoljno maziva, dodajte još malo majoneze.

Paštetu prebacite u posudu koja se može dobro zatvoriti pa je pohranite u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 14:14