StoryEditorOCM
SlanoORIGINALNI RECEPT

Car Franjo Josip II. tražio je njezin recept i prozvao je ‘caricom‘ kolača: evo kako pripremiti slavnu Imotsku tortu

Piše BRACO ĆOSIĆ
24. ožujka 2023. - 16:00

Kultura hrane, autohtonost gastronomskog izričaja, njezina priprema, konačno i pisana i slikovna prezentacija tih blagodati, vrlo važan je dokument koji govori o kulturi te sredine, njezinu baštinskom nasljeđu.

I zato se Imotski zaista može pohvaliti da je među rijetkim malim sredinama koji već ima četiri ukoričena izdanja svoje kuharice. Već planetarno poznati "Imotski na pjatu" nekonvencionalna je kuharica koja kroz hranu, spizu našu svakodnevnu, govori o Imotskom.

Autorica Maja Nikolić, koautorica njezina kći Gaby, sin dr. Hary, uz malu ekipu prijatelja, skladno su ukomponirali slatke i slane imotske delicije, slikovno im dajući okuse Modrog i Crvenog jezera, starih imotskih skalina, pričica i dogodovština onih koji su stoljećima defilirali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 15:22