StoryEditorOCM
Slanolako se pamti

Bakin recept koji uspijeva čak i potpunim početnicima: sočni kolač s jabukama i orasima zamirisat će vam na djetinjstvo

Piše Spiza SD
31. listopada 2023. - 18:04

Ako vam se jede nešto slatko, a niste baš raspoloženi za previše kompliciranja ili ste s vještinom pripreme kolača još uvijek na "vi", dobro će vam doći jedan stari recept po kojem su se od davnina pripremale sočne slastice.

Ovaj je kolač pravi "bakin", ne samo zbog jednostavnih sastojaka nego i zato što će vam kuća, nakon šton ga ispečete, zanosno zamirisati po domaću. Dodatni bonus: recept ćete vrlo lako zapamtiti jer su sve mjere "po dva".

Bakin kolač s jabukama

Sastojci

200 g oštrog brašna 
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha
200 g griza
2 jabuke
2 jaja
2 vanilin šećera
2 žlice džema po izboru (najbolje od marelica)
​2 žličice vode
2 žličice cimeta
2 žličice praška za pecivo
2 šake nasjeckanih oraha

Priprema

Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje i mlijeko, pa sve sjedinite, a zatim dodajte mljevene orahe, cimet, griz i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Kad se smjesa sjedinila dodajte naribane jabuke, promiješajte pa tijesto izlijte u posudu za pečenje prethodno premazanu uljem i posutu brašnom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta, a pečeni kolač premažite džemom koji ste razmutili s vodom pa pospite nasjeckanim orasima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 12:46