Pire od krumpira omiljen je prilog koji svatko može pripremiti, no pripremiti ga stvarno dobro... to znaju samo najiskusniji. Želite li uživati u najsavršenijem pireu, iskušajte metodu koju preporučuje slavni kuhar Gordon Ramsay. Prema tom sistemu, koristi se žuti Yukon Gold krumpir jer je to najbolja sorta za pripremu pirea. Riječ je o krumpiru koji nije brašnast nego, kako to kuhari vole reći, voštan, jer takav se krumpir neće raspasti pri kuhanju, a također će mu biti potrebno dodati manje masnoće da bi bio kremast.
StoryEditorOCM
Savjetiuspjeh zajamčen
Za najbolji pire od krumpira poslušajte savjete slavnog chefa: neće biti grudast ni vodenast, evo u čemu mnogi griješe...
28. studenog 2023. - 12:42
Shutterstock
Krumpire ogulite i narežite na kockice podjednake veličine pa ih stavite u hladnu, posoljenu vodu i kuhajte na jakoj vatri do vrenja, a zatim zatim smanjite vatru. Ovaj trik će spriječiti da se površina krumpira raskuha, što r...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....