StoryEditorOCM
Savjetimorate isprobati

Za najbolje browniese na svijetu dodajte svom najdražem receptu i ovo pa gledajte kako nastaje prava čokoladna čarolija

Piše Spiza SD
1. studenog 2023. - 08:10

Postoji mnogo recepata za brownie kolače i puno načina kako ih poboljšati. Jedan primjer je dodatak nasjeckanih lješnjaka i sličnih orašastih plodova, no još je bolje malo "podebljati" količinu jednog od osnovnih sastojaka. Čokolade.

No kako to napraviti, a ne narušiti recept, jer premda se relativno bezbrižno možemo igrati receptima za slana jela, kad je riječ o pečenju kolača pravila su puno stroža. Svaki sastojak je u receptu s dobrim razlogom, a isto tako mu je pažljivo odmjerena količina, sve s ciljem da bi se tijekom pečenja sastojci međusobno optimalno proželi stvarajući nešto što će neki usporediti s kemijskom reakcijom, a drugi s čarolijom...

No, vratimo se u realnost, čekaju nas browniesi koje treba učiniti još boljima uz pomoć dodatne količine čokolade. Umjesto da za određeni postotak uvećate količinu čokolade navedenu u receptu, trebat ćete postupiti ovako...

image
Shutterstock

Vrlo je jednostavno. Umiješajte nasjeckanu čokoladu neposredno prije nego tijesto stavite u posudu za pečenje. I nemojte koristiti bilo kakvu čokoladu, upotrijebite kvalitetnu čokoladu s višim udjelom kakaa - onu običnu za kuhanje koristite kako je navedeno u receptu.

Čokoladu prije dodavanja trebate narezati. Ne naribati, ne izlomiti, ako želite optimalan rezultat, velikim, teškim nožem narežite komad čokolade na sitnije komade. Ujednačenost nije nužna. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu u tijesto u dva do tri brza, ali nježna pokreta pa sve prebacite u pripremljeni kalup za pečenje.

Na ovaj način u tijesto ćete dodati tanke komadiće s većom površinom zahvaljujući čemu će se ljepše istopiti, ali će ipak mjestimično ostat ukusne hrpice djelomično otopljene čokolade. Sve ovo skupa dat će vašim browniesima sasvim novu dimenziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 05:49