StoryEditorOCM
SavjetiMALI, ALI LUKAV

Salata od slanutka nikad nije bila ovako ukusna! Jeste li znali da uz pomoć ovog trika možete dobiti puno ukusnije jelo?

Piše T. S. M.
18. listopada 2024. - 14:07

Salata od slanutka zasitno je jelo koje može poslužiti kao prilog, ali i kao samostalan obrok, osobito ako je nakrcate ukusnim i zdravim sastojcima poput sira i sezonskog povrća, bilo sirovog, bilo pečenog na gril tavi. No salata od slanutka ima jednu manu a ta je što slanutak ponekad tvrdoglavo odbija upiti okuse začina koje smo mu dodali. Sve kao da ostaje na površini i nimalo ne prodire u unutrašnjost zrnja. Srećom, to se da riješiti uz pomoć malog, ali lukavog trika. 

Sve što je potrebno napraviti je zagrijati slanutak nakon što je začinjen, a prije dodavanja ostalih sastojaka (osim ako koristite pečeno povrće, njemu ovaj postupak neće naškoditi). Dakle, začinite ga po guštu, a zatim ga malo zagrijte u mikrovalnoj pa ga pustite da odstoji 20-ak minuta.

image
Shutterstock

Ako nemate mikrovalnu, slanutak najprije malo zagrijte u prikladnoj tećici (dodajte mu malo vode iz konzerve), zatim ga procijedite, začinite i pustite ga da upije začine.

Naravno, ovaj korak pripreme neće biti potreban ako koristite slanutak koji ste sami skuhali - samo se potrudite začiniti ga dok je još topao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 14:07