StoryEditorOCM
Savjetigric, gric

Pečeni odojak će biti hrskav i daleko manje mastan uz pomoć ovog sastojka: evo kako ga koristiti za nasjlasnije pečenje!

Piše T. S. M.
16. prosinca 2024. - 10:11

Bliže nam se Božić i doček Nove godine, a to znači da je vrijeme za obnoviti znanje vezano uz vještinu pečenja odojka. Ovog puta savjetujemo vas po pitanju detalja koji je za mnoge, nažalost, kategorija s uvijek pomalo neizvjesnim ishodom - a to je hrskavost kožice.

Neki vjeruju kako je stvar u odojku, drugi misle kako im je za fino zapečenu koricu dovoljna dobra pećnica, treći se ne pouzdaju ni u mesara ni u pećnicu pa posežu za pivom. Međutim, trebali bi posegnuti za jednom drugom alkoholnom tekućinom...

U sasvim običnom octu. Preciznije, bijelom alkoholnom, jer najmanje utječe na okus, no neki vole koristiti jabučni, jer lijepo nadopunjuje aromu jela.

Zadaća octa je u tome da dobro isuši kožu, kako bi se lakše lijepo zahrskavila, a dodatna uloga mu je u tome da odstrani eventualni specifičan miris po svinjetini, kakav to meso ponekad, nažalost, ima.

Kako bi ocat bolje djelovao, savjetuje se zasjeći kožu prije pečenja uzduž i poprijeko u uzorak romba.

Ovaj će postupak, također, pomoći da se masnoća smještena ispod kože lakše otopi pa će i pečenje u konačnici biti manje masno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 10:11