StoryEditorOCM
Savjetisavršenstvo

Najveća tajna najbolje buzare: ovo je pravilo koje ne smijete prekršiti, presudno je za okus zbog kojeg volimo to jelo

Piše Tea Sumić Miletić
9. kolovoza 2024. - 10:10

Posluži li vas sreća pa nabavite kvalitetne školjke ili škampe, jedna od najboljh stvari koje s njima možete napraviti je buzara. Tradicionalno jelo omiljeno u Dalmaciji priprema se poprilično lako i brzo, a puno je okusa jer čuva arome namirnica koje se za njegovu pripremu koriste, kako i onaj posebni okus mora koji ih prožima.

Upravo je u takvom načinu pripreme - jasno, pored svježine namirnica - tajna najbolje buzare.

Želite li uživati u onom jedinstvenom okusu, potrudit ćete se svoju buzaru skuhati brzo. Naime, za razliku od brujeta i gregade koji se kuhaju nešto dulje, buzara se priprema brzinski, ne zbog neke velike priše nego kako kuhanje ne bi ubilo okuse. Sastojci se termički obrađuju upravo onoliko koliko je potrebno da više nisu sirovi i ni sekunde duže.

Nemojte, također, pasti u napast dotjerati okus dodavanjem novih začina: u buzaru idu samo češnjak i peršin, uz eventualno malo dobrog vina, a svoju će aromu dati i kvalitetno maslinovo ulje. Nkišta vam više, osim svježeg glavnog sastojka, nije ni potrebno, a ako volite malo gušći toč, ubacit ćete malo prezle. I to vam je to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:05