StoryEditorOCM
Savjetine znaju je svi

Najsočnija mesna štruca koju ste probali: omiljeno jelo ima jednu malu tajnu, zaslužna je za savršen rezultat svaki put

Piše T. S. M.
2. kolovoza 2024. - 12:36

Mesna štruca omiljeno je jelo koje se topi u ustima od mekoće - odnosno, tako bi barem trebalo biti, a ako ne znate ovu malu tajnu, vaša mesna štruca nikad neće doseći savršenstvo. Nije svima poznata, a baš ćete po njoj raspoznati prave majstore u pripremi ovog jela od onih čija je mesna štruca uvijek nekkao suhonjava i bezvezna, koliko se god trudili.

Mesna štruca uvijek će vam ispasti savršeno ako u posudu u kojoj je pečete najprije stavite debeli slij krupno sjeckanog luka. Luk će spriječiti isušivanje i prožet će meso svojom aromom, čineći jelo neodoljivo ukusnim.

Još je jedan mali detalj bitan, a mnogi ga preskaču: smjesi mljevenog mesa treba dodati pozamašnu količinu mekanog kruha namočenog u mlijeku - jedna od najboljih opcija za ovo je kruh koji koristimo za tost pa ga svakako trebate imati pri ruci kad planirate raditi mesnu štrucu.

Još će vam jedan dodatak dobro doći, premda nije nužan, a to je naribani sir: podići će okus, a dok je jelo vruće jako će se lijepo rastezati. Ako planirate peći veću mesnu štrucu da vam dio ostane za sutradan, u tom je slučaju sir bolje preskočiti jer će, nakon što se ohladi, postati gumast.

Neki u smjesu za mesnu štrucu vole dodati i ribane kisele krastavce, a hoćete li ih i vi koristiti odlučite sami.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 18:07