StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Jesu li prašak za pecivo i soda bikarbona ista stvar? Ne znate li odgovor, vaše slastice nikad neće biti osobito dobre...

Piše Spiza SD
28. studenog 2023. - 07:05

Volite li kuhati i pripremati slastice, možda ste se već susreli s problemom koji se javlja oko sode, konkretno sode bikarbone i praška za pecivo. Mnogi su pogrešno uvjereni kako je riječ o jednoj te istoj stvari te da se soda bikarbona i prašak za pecivo mogu koristiti proizvoljno, odnosno da je u redu uzeti ono što vam se nađe pri ruci.

Ako ste ikad pokušali izvesti opisanu zamjenu, velika je vjerojatnost da niste bili osobito oduševljeni rezultatom, a razlog je u tome što se soda bikarbona i prašak za pecivo razlikuju po sastavu.

Soda bikarbona može se dosta uspješno koristiti za dizanje tijesta, ali pod jednim uvjetom: trebate joj dodati i neki kiseli sastojak, koji će pokrenuti kemijsku reakciju - sjetite se kako treba postupati sa sodom kad se koristi kao sredstvo za či...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 09:50