Dok uživate u ljetnom obilju tikvica možda vam je palo napamet kako bi bilo dobro zamrznuti koju za zimsko doba, kad nema domaćih tikvica, a uvoznima cijena leti u nebo. No ako vam je plan ubaciti u led koje kilo tikvica onako u komadu, jednom kad ih odmrznete poželjet ćete da ste ih pojeli odmah umjesto da ste ih pospremili za zimu.
Tikvice slabo podnose led i jednom kad se odmrznu lako "odu u vodu". I što ćete onda s tim gnjecavim povrćem? Doduše možete od njega skuhati krem juhu, ali to je manje više sve. Zbog toga ih je puno bolje prethodno malo obraditi.
Najlakše ih je narezati na fetice ili kockice. Komadiće zatim treba poredati na tacnu, ubaciti u zamrzivač pa ih, nakon što su se zamrznuli, prebaciti u vrećice za zamrzavanje. Moći ćete ih koristiti u varivima, juhama i...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....